Ανοιξιάτικο Καθάρισμα Ντουλάπας: 6 Νοικοκυρές Μοιράζονται Μαζί μας τα Μυστικά τους

Date

Αφαίρεση σκόνης

«Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε την ντουλάπα μας. Μπορεί να φαίνεται καθαρή αλλά πιστέψτε με… Μετά από τόσους μήνες που έχει να καθαριστεί το μόνο σίγουρο είναι πως έχει γεμίσει με σκόνες, χνούδια και βρομιές που μπορεί και να μην φαίνονται, εκ πρώτης όψεως, αλλά υπάρχουν», μας αποκαλύπτει η φίλη Βικτωρία Π., 49 ετών από την Πάτρα.

Tip «Για το ξεσκόνισμα δεν θα χρειαστούμε κάτι άλλο εκτός από νερό. Είναι σημαντικό να μην είναι λιπαρές οι επιφάνειες της ντουλάπας, για το καλό των ρούχων μας.», μας αναφέρει η κυρία Θεοδώρα Β., 65 ετών από την Αθήνα.

Καθαρισμός ντουλάπας

Καθαρίσατε τη σκόνη, πλύνατε τα ρούχα και τώρα σειρά έχει η καθαριότητα της ντουλάπας που με το σωστό απορρυπαντικό είναι η πιο εύκολη δουλειά που έχετε κάνει ποτέ! Επιλέξτε καθαριστικό με άρωμα λεβάντας, αφού «Η λεβάντα είναι ένα φυτό που αναδύει μια πολύ όμορφη μυρωδιά, που ενώ για εμάς είναι υπέροχη, αποτελεί μεγάλο εχθρό του σκόρου», τονίζει η αναγνώστρια Λουκία Κ., 55 ετών από τα Γρεβενά, και δεν θα μπορούσαμε να μην συμφωνήσουμε μαζί της.

Tip «Για να απορροφούνται όλες οι δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα μας, προσθέτουμε σε μια γωνία ένα κουτάκι με μαγειρική σόδα. Η σόδα απορροφά τις οσμές εύκολα και αποτελεσματικά», μας αποκαλύπτει η φίλη Νίκη Κ., 29 ετών από την Καβάλα.

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα σειρά έχει η οργάνωση της ντουλάπας σας. Πριν αρχίσετε να τοποθετείτε τα ρούχα και πάλι στο εσωτερικό της ντουλάπας, κάντε στο εαυτό σας τις παρακάτω 6 ερωτήσεις για κάθε ρούχο που έχετε:

  1. Μου κάνει αυτό το ρούχο;
  2. Το έχω φορέσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες;
  3. Θα το φόραγα ξανά;
  4. Αν το έβλεπα αυτή τη στιγμή σε κατάστημα θα το αγόραζα;
  5. Μου αρέσει πάνω μου;
  6. Έχει κάποιο ελάττωμα που θέλει φτιάξιμο;

Πηγή: spirossoulis

More
articles